Csezdmeg

Apu fortyogó epéje vagyok. Rendszerint eljutok egészen a garatig, hogy megkeserítsem az életét. Nem panaszkodom, mert mozgalmas az életem...

Utolsó kommentek

Címkék

apu (5) melo (1) meló (3) poker (1) ügyfél (1) Címkefelhő

Linkblog

Apu hófehér alapon, szürke pettyes lelkiismerete vagyok...

KissBélaBácsi 2008.01.08. 14:25

Apu munkája nehéz. Annak ellenére, hogy környezete véleménye megosztott: "Mi abban a nehéz, hiszen egész nap csak klikkelgetsz a jó meleg irodában!?" A lámák...

Apunak kreatív munkája volt, ma már ő is rabszolga. Ellepte a sok adminisztráció és karbantartás. Persze ő mondta, hogy ez egy idő után egyedül már nem megy, nem marad idő a tervezésre, de "így olcsóbb" mondták. Apu mindenhez ért, mindent megold, amit rábíznak, mert én itt vagyok neki. A szemináriumokra és konferenciára is sikerült rávennem, amikre azért ment el, hogy önerőből képezze magát. Hiszen ez a szakma olyan gyorsan változik, hogy aki lemarad az jobb ha abbahagyja. Az elvárások viszont nőnek. Azt mondják pénz nincs, mert gazdaságtalan a terület, ahol Apu melózik. Még nekem sem sikerült meggyőznöm, hogy a mexikói nyaralás, az új autó, a több milliós infrastruktúra fejlesztés, az nem az ő tizenharmadik havi fizetéséből és jutalékaiból lett kifizetve. Különben is megmondták: "Gazdasági szempontból rendszerben kell látni a dolgokat!"

Apu vörösen izzó, füstölgő lelkiismerete vagyok...

- "Kapcsold le a villanyt a budiban ember, tudod mennyi a cég villanyszámlája?"
- "Mond meg az ügyfelednek, hogy húzzon már el a sunyiba karácsonykor! Költse el máshol a 2 milláját! Különben is, van fogalma róla mennyi a nyereségadó?"
- "Ezt felkerekítettem 140 ezerre, mert kell a bevétel. Találj ki valamit, ha meg nem jó neki, majd elmegy máshová!"
- "Csinálj valamit, mert rendszeresen 5 perceket késel, ez nem lesz így jó. Túlóra? Micsoda? Majd akkor írd be, ha legalább egy órával tovább maradsz itt. Addig ne is erőlködj, úgy sem fizetjük ki!"
- "Nem akarok pofátlan lenni, de miből vetted a lakást meg az autót, mert amennyit itt keresel abból biztos nem!"

Apu mézt csepegtető, angyalszárnyú lelkiismerete vagyok...

Hidd el, hogy neki van igaza! Hiszen a rengeteg járulékos költség, az üzemeltetés, a rezsi, az infrastruktúra a szoftverek, mennyi-mennyi pénz. És ő ennek ellenére munkát ad neked. Minimálbérre ugyan, de bejelent. Ennek következtében lesz majd nyugdíjat. Kevés? Ürülj, hogy lesz! Napról napra élsz, kevés a fizud és rengeteg a melód, úgy érzed kizsákmányolnak? Láttál te már hajléktalant aludni a híd alatt. Na! Akkor becsüld meg magad. Ne foglalkozz azzal mekkora autója van és hová megy nyaralni, hogy mennyit és mire költ. Nem a te dolgod. Végezd csak szépen a munkádat és csókold a kezet mely kenyeret ad. Hogy a közvetlen főnököd háromszor annyit keres és te dolgozol helyette? Hát micsoda erény, hogy akkora a bizalom, hogy átengedi a munkáját? Mekkora lehetőség ez, hiszen értékesnek érezheted magad, te vagy a fogaskerék a gépezetben. Nélküled biztosan nem menne. Ráadásul az ő érdemeit gyarapíthatod, az ő statisztikai mutatói emelkednek általad, hát nem csodálatos!? Igazi csapatjátékos vagy! Azt meg végképp felejtsd el, hogy ugyanezért máshol... meg külföldön mennyit... úgysem mész el. Három gyerekkel, lakás és autóhitellel nem fogsz ugrálni. Csillapodj le és tedd a dolgod, csendben, békességben. Szeresd a munkád!

Címkék: meló apu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csezdmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr56290877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása